tisdag 23 december 2008

God Jul Nicke Nyfiken

När jag var liten var Nicke Nyfiken min stora favorit. Men jag var alltid lite rädd för vad som skulle hända, eftersom han jämt lyckades ställa till det för sig själv och andra. Till min stora lycka går det att få tag på böckerna om den busiga apan och hans gode vän Mannen med den gula hatten även idag. En av årets bokklappar blev därför God Jul Nicke Nyfiken. Hoppas att lilla E kommer att gilla den. God jul!

Nämnas skall dock att de Nicke Nyfiken-böcker som kommer ut idag inte är skrivna och illustrerade av skaparna H. A. Rey och Margret Ray, utan tecknas och berättas "i deras anda". Sedan H A Reys bortgång 1977 fortsatte Margret Rey tillsammans med Alan J Shalleck att skriva böcker om den populära apan. Och efter Margret Reys bortgång 1996 har flera olika illustratörer och författare tagit över stafettpinnen. Just God Jul Nicke Nyfiken är skriven av Cathy Hapka och bilderna är gjorda av Mary O'Keefe Young.

titel GOD JUL NICKE NYFIKEN författare CATHY HAPKA illutratör MARY O'KEEFE YOUNG originaltitel MERRY CHRISTMAS, CURIOUS GEORGE översättning SUZANNE ÖHMAN-SUNDÉN förlag RABÉN & SJÖGREN (2007)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...