söndag 11 januari 2009

Favoriter 2008, del 3: Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik

En av de böcker som påverkat mig mest på sistone är Mats-Eric Nilssons Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik. Det är en bok som med all rätt har fått mycket uppmärksamhet i media. Mats-Eric Nilsson, som är journalist, har grävt fram fakta om vad maten vi äter egentligen innehåller och hur livsmedelsindustrin fuskar med ingredienser och i praktiken lurar sina kunder. Nu lusläser jag innehållsförteckningar, köper bättre matvaror och beställer då och då ekologiska grönsaker från Mossagården. Det är förvånasvärt roligt att vara en medveten konsument!

titel DEN HEMLIGE KOCKEN - DET OKÄNDA FUSKET MED MATEN PÅ DIN TALLRIK författare MATS-ERIC NILSSON förlag ORDFRONT FÖRLAG (2008)

2 kommentarer:

Lotus sa...

Har också läst denna och en del kunde jag väl räkna ut innan, annat blev jag förbannad av att läsa. I vissa fall är det bara att välja om man vill vara Konsument eller Grundlurad.

Breathless sa...

Den här har jag precis läst och det var nyttigt, vill jag lova. Nu önskar jag bara att alla andra också läste den och drog lärdom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...