lördag 15 oktober 2011

Outsider

I tio år har alla vi som gillade Underdog väntat på fortsättningen - och nu är den här! En bra roman, med härliga Malmö- och Lundamiljöer, men ändå inte riktigt av samma kaliber som Underdog.

Vi får såklart följa Johan, Monika och Bodil ytterligare ett litet tag. Johan pluggar juridik och lever studentliv, Monika har fått barn och Bodil jobbar inte längre på "Strumpan". Politik, klassresa och att ta sig loss och vidare är centrala teman i boken, och det gäller även några av bifigurerna. Språket känns till en början lite pretantiöst eller överdrivet, men efter ett kapitel eller två har jag vant mig och tycker att det är ganska bra. Det jag däremot ogillar boken igenom är att Flygt visar glimtar av hur Johans liv kommer att gestalta sig idag, vilket till viss del förtar nyfikenheten.

Alla som har längtat efter Outsider ska absolut läsa den, och jag är faktiskt sugen på att läsa om Underdog. Och om någon inte läst Underdog än - läs den först!

titel OUTSIDER författare TOBJÖRN FLYGT förlag NORSTEDTS (2011)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant. Jag minns att jag storgillade Underdog, men det var så länge sedan jag läste den att jag inte minns mycket mer. Låter ändå som att det är värt att läsa om och sedan ta sig an denna nya.

gittan_2 sa...

Jag håller med om att behållningen blir så mycket större om man läser Underdog först. Å andra sidan hade jag behövt en omläsning för det är inte så mycket jag minns efter 10 år och typ 1000 böcker senare. Det är tur att vi bjuds på några "tillbakablickar" i Outsider som friskar upp minnet.

Barbabok sa...

Såhär i efterhand inser jag att det hade varit bra att läsa om Underdog innan jag tog mig an Outsider.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...