tisdag 7 augusti 2012

Arseniktornet


Åh, den här var bra! En riktigt härlig roman med intressanta personer och levande miljöbeskrivningar. Ramberättelsen i sig är enkel - gamla Malie dör och hennes barn Ib och Ruby är bara glada. Therese, som är Malies barnbarn, är däremot ledsen. Undan för undan träder bilderna fram av Malie och hennes make Mogens och ju längre in jag kommer i boken desto mer förstår jag de icke-sörjande barnen. Men ännu längre in i boken är det dags att se varför Malie är som hon är, och naturligtvis har även hon sina skäl att agera som hon gör i vissa situationer. Inte heller Mogens har kommit lindrigt undan i barndomen, och även hans historia har präglat honom djupt. 

Romanen utspelar sig i huvudsak i Danmark - på landet, i Köpenhamn och på den vindpinade Jyllandskusten. Personernas livshistorier är otroligt genomtänkta och inget har lämnats år slumpen. Det här kommer nog att vara en av mina favoriter för 2012. Läs och njut!

titel ARSENIKTORNET författare ANNE B RAGDE originaltitel ARSENIKKTÅRNET översättning MARGARETA JÄRNEBRAND förlag MÅNPOCKET (2011)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...