söndag 1 mars 2009

Skämsbok: September

Begreppet "skämslåt" är väl ganska etablerat vid det här laget (en låt man gillar, men som man inte riktigt vill gilla eller medge att man gillar). Det finns väl en del "skämsfilmer" också, kan jag tänka? Nu tänkte jag skriva om en skämsbok. Jag har några stycken, men börjar med September av Rosamunde Pilcher. Den finns i bokhyllan i föräldrahemmet och brukar plockas fram vid längre besök kring jul eller på sommaren.

September är en typisk, härlig feelgood-roman som utspelar sig huvudsakligen i Skottland. Den innehåller lagom mycket romantik, lantligt vardagsliv, familjehemligheter och -dramatik. Jag har läst ett par andra Rosamunde Pilcher-romaner, men ingen lever upp till September. På svenska finns det ett tjugotal böcker av Rosamunde Pilcher. Hon är inte längre aktiv som författare, men hennes son Robin Pilcher har axlat manteln som en av Skottlands feelgood-författare.

titel SEPTEMBER författare ROSAMUNDE PILCHER originaltitel SEPTEMBER översättning LENA LUNDGREN förlag BOKFÖRLAGET FORUM (1997)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...