fredag 24 april 2009

Skriet från kärnfamiljen

Rebecka Edgren Aldén och Tinni Ernsjöö Rappe har tillsammans skrivit Skriet från kärnfamiljen som är en bok om jämställdhet och bristen på denna i dagens Sverige. För trots att Sverige är ett världens mest jämställda länder är förvånande många familjer fantastiskt ojämställda. Till exempel delas föräldraledigheten rakt av av endast 0,4% av paren. Försvinnande lite. Och visst är det förvånade att läsa att småbarnspappor är de som jobbar allra mest övertid? Nu hör jag till dem som tycker att varje familj ska göra som det passar den, att inte staten ska bestämma vem som ska vara hemma när och hur länge. Men jag tror att alla behöver tänka efter, ärligt och ordentligt, vad som e g e n t l i g e n passar dem. Inte bara följa strömmen.

Författarna lutar sig mot undersökningar och studier, men också på egen erfarenhet och hur vänner och bekanta har det på jämställdhetsfronten. Det här är en viktig bok - för både mammor och pappor!

titel SKRIET FRÅN KÄRNFAMILJEN författare REBECKA EDGREN ALDÉN OCH TINNI ERNSJÖÖ RAPPE förlag ALBERT BONNIERS FÖRLAG (2009)


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...