måndag 23 februari 2015

Rensa ut & lev lättare. En smart guide till ordning hemma


Från en person till tre - det gör skillnad i prylhavet, vill jag lova! Jag har ju skrivit om feng shui- och rensningsböcker tidigare, men visst finns det utrymme här för en till?

Rensa ut och lev lättare av Eva Maria Karlander är en praktisk handbok med ett uppdrag eller tema per vecka. När ett tema är slutfört får man ett förslag på en belöning, till exempel gå en promenad, fika med en kompis eller köpa en bukett blommor (efter att man fått ordning bland vaserna, lämpligt nog). Dessutom är det inlagt fem "semesterveckor" då man som läsare kan reflektera över sitt hem och sina vanor: "Hur ser ditt behov av ordning ut?" och "Hur mycket plast finns i ditt hem?" är två exempel.

Det som är bra med den här boken är att den har en tydlig indelning på områden eller rum att lägga fokus på. Själv kan jag lätt börja rota lite här och var när ordningsandan faller på, och då blir det gärna ännu mer oreda i hemmet. Är du den otåliga typen kan det tyckas som lång tid om man tänker ta ett tema/vecka, då tar det ju ett helt år innan man är klar. Men om man bor litet eller redan har en hyfsat struktur kan man ju ta mer än ett tema på en vecka. Bor man däremot stort och har flera barn kan det nog ta längre tid än så att gå igenom hela hemmet.

Summa summarum finns det en hel del bra tips i Rensa ut och lev lättare, och jag gillar naturligtvis det snygga omslaget av Cecilia Pettersson. Köpstoppsbloggens recension av boken hittar du här.

titel RENSA UT OCH LEV LÄTTARE. EN SMART GUIDE TILL ORDNING HEMMA författare EVA MARIA KARLANDER förlag HOI FÖRLAG (2014)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...