tisdag 12 maj 2009

Händelser vid Kirkston Abbey

Jag har läst ett boktips från K: Händelser vid Kirkston Abbey av Patrick Redmond. En ryslig historia som utspelar sig på en engelsk internatskola på 1950-talet. Huvudperson är Jonathan, en vek och utsatt 14-åring som dras till den självsäkre Richard. De blir vänner, men på bekostnad av Jonathans tidigare vänskap med tre andra pojkar. Konstiga saker börjar ske på skolan, makten förskjuts, hemligheter kommer upp till ytan och stämningen blir mer och mer hotfull. Spännande och välskrivet om makt, vänskap och ohejdbara krafter.


titel HÄNDELSER VID KIRKSTON ABBEY författare PATRICK REDMOND originaltitel THE WISHING GAME översättning NILLE LINDGREN förlag MÅNPOCKET (2001)

3 kommentarer:

Vixtoria sa...

Den här läste jag också för några år sedan, och tyckte mycket om den. Väldigt spännande! Det är så skönt med en riktigt bra deckare, där man kan koncentrera sig på historien, och inte polisernas privatliv, tycker jag.

Barbabok sa...

Jag brukar tro att jag är för feg för sådana här böcker, men när jag väl börjar läsa kan jag inte sluta! Jag gillade miljön mycket i den här boken.

Vixtoria sa...

Jag minns också att jag gillade miljön. På sista tiden har den här boken bubblat starkt på min "läsa om"-lista, och jag tror jag ska slå till i sommar. Jag hoppas att jag tycker den är lika bra då; det är alltid risken man tar med att läsa om böcker som man tyckte var bra första gången :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...