tisdag 26 maj 2009

Bitterfittan

Maria Svelands bok Bitterfittan är en politisk roman om Sara som åker till Teneriffa en vecka för att få sova ut och tänka sina tankar klart. Hon har tagit hand om en bebis på ganska mycket egen hand, eftersom pappan jobbat på annan ort. Nu är hon trött och lite vilsen och behöver komma bort. Det är den här storyn som boken kunde varit utan. De politiska partierna är bra och upptar större delen av boken, så mycket att när den fiktiva storyn dyker upp igen har jag nästan glömt bort den. Dessutom - fiktiv story? Bitterfittan känns mycket självupplevd, så pass mycket att hon kunde skippat att ge sin huvudperson ett annat namn än sitt eget. En blandning av Skriet från kärnfamiljen och Ett tal till min systers bröllop av Linda Skugge.


titel BITTERFITTAN författare MARIA SVELAND förlag MÅNPOCKET (2007)

2 kommentarer:

Cecilia says sa...

Jag gillade den här boken! Befriande att någon äntligen vågar klaga på hur tufft det kan vara att vara mor (förälder ö h t). Det känns lite som att folk inte vågar göra det så ofta av rädsla att bli stämplade som 'dåliga' föräldrar som inte älskar sina barn tillräckligt. Läste Skugges också, men gillade den här bättre (mindre stressig). Får kanske prova den 3e oxå =)

Barbabok sa...

Jo, den var väl ok, men den hade varit bättre utan den fiktiva historien. Ja, jag kan verkligen rekommendera Skriet från kärnfamiljen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...