onsdag 23 november 2011

Jag reser ensam

Många efterlängtade böcker har kommit ut i år, bland annat Jag reser ensam av Tore Renberg. Jag reser ensam är forsättningen på Mannen som älskade Yngve, en av mina favoritböcker.

Jarle Klepp är nu 25 år och pluggar litteraturvetenskap i Bergen. Han är upptagen av tre saker - sin avhandling om Proust, den glödheta Herdis Snartemo och sig själv. Mitt i detta lättjefulla liv dyker det upp en sjuårig flicka, som Jarle visar sig vara pappa till - resultatet av något som hände på fyllan på en fest när han var 18. Oplanerade bebisar har väl många varit med om, men en oplanerad sjuårig dotter är nog inte lika vanligt. Jarle tvingas växa upp och ikläda sig papparollen i en väldig fart. Det går både bra och dåligt.

Jag reser ensam är rolig, ömsint och charmig (fast jag retar mig på Jarles självgoda stil mer än en gång). Läs den, men läs Mannen som älskade Yngve först!

titel JAG RESER ENSAM författare TORE RENBERG originaltitel CHARLOTTE ISABEL HANSEN översättning ULLA M DANIELSSON förlag GILLA BÖCKER (2011)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...