måndag 7 september 2009

Alberte och Jakob

Så var 1/3 av en av Hyllvärmarna klar. Alberte och Jakob heter första delen i trilogin om unga Alberte av Cora Sandel. Jakob är Albertes bror och de bor i Norges norra del, i en liten stad där alla känner alla. Och Alberte och Jakob känner dessutom leda. Man är fast i traditioner och konventioner, och har man inte heller råd att resa söderut i landet är man fast på många sätt. Berättelsen ger också en fin inblick i livet kring förra sekelskiftet, vilket jag tycker är intressant. Böckerna kom ut mellan åren 1926 och 1939, och Cora Sandel är en pseudonym för Sara Fabricius.

Det här är en långsam bok; flera gånger tänker jag "men, ska ingenting hända?". Men visst händer det saker, fast inte i så fort. Jag tyckte om boken, och jag ser fram emot att läsa nästa del, Alberte och friheten. Men innan jag går vidare med Cora Sandels trilogi ska jag ha lite mer action!

titel ALBERTE OCH JAKOB författare CORA SANDEL originaltitel ALBERTE OG JAKOB översättning GUN-BRITT SUNDSTRÖM förlag ALBERT BONNIERS FÖRLAG (1999)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...