fredag 10 juli 2009

Våtmarker

Jag var tvungen att läsa Våtmarker av tyska Charlotte Roche. När en titel blir så omskriven och säljer i jätteupplagor blir jag nyfiken. Min väninna H som gillar att läsa om diverse hemskheter tyckte att den var helt osannolik - "hurdan är författarens fantasi egentligen?". Detsamma undrar jag. Våtmarker är äcklig, helt enkelt. Det vänder sig i magen på samma sätt som när jag läste Belle de Jour; en eskortflickas öden och äventyr för något år sedan.

På baksidan står det följande:

"Våtmarker är ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag."

Det tycker inte jag. I mina ögon är Våtmarker en sensationsbok. Storyn, som är ganska tunn, kommer i skymundan för alla kroppsöppningar och -vätskor som huvudpersonen Helen tänker på och pratar om hela tiden. Mest intressant är egentligen en allvarlig händelse i barndomen, men denna del av historien lyfts tyvärr inte fram. Läs också Bokhoras recension.

titel VÅTMARKER författare CHARLOTTE ROCHE originaltitel FEUCHTGEBIETE översättning CHRISTINE BREDENKAMP förlag WAHLSTRÖM & WIDSTRAND (2009)

2 kommentarer:

Cecilia says sa...

Du bekräftar vad jag misstänkte. Känns skönt att få quorn på benen om att det här är en bok jag kan skippa. =)

Breathless sa...

Då kan man glömma den alltså!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...