torsdag 4 juni 2009

Ekologiska smaker: äkta matglädje, äkta råvaror

Den här fina kokboken har jag fått i julklapp av K. Jag har provat flera av recepten - jordärtskocksgratängen är en höjdare, liksom blomkålssoppan med kokosmjölk och curry. Nu när sommaren är i antågande blir jag sugen på att laga färskpotatispaj med feta, tomater och spenat eller pasta med sparris och valnötter. Och till midsommar tänkte jag baka eget knäckebröd!

Författaren bakom Ekologiska smaker heter Henrik Arkåsen. Han är utbildad i Grythyttan och tillsammans med sin fru och två vänner driver han två restauranger och en delikatessbutik. Recepten är befriande enkla och innehåller inte så värst många ingredienser. Det är bra mat, helt enkelt. Boken innehåller också en introduktion till ekologisk matlagning med tips på hur man kommer igång och argument för att tänka ekologiskt.

titel EKOLOGISKA SMAKER: ÄKTA MATGLÄDJE, ÄKTA RÅVAROR författare HENRIK ARKÅSEN foto JOHNNY FRANZÉN form KRISTINA FRANZÉN förlag KUMMIN FÖRLAG (2008)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...