fredag 30 december 2011

Favoriter 2011

I år har jag läst ett 40-tal böcker, vilket är något färre än jag brukar hinna med. Höstens utgivning var otroligt stark med många böcker som sällade sig till vill läsa-listan.

Favoriterna bland de böcker jag läste under 2011 var på romansidan Motljus av Annika Thor, Glas och aska av Ann Syréhn Tomasevic, Sommarhuset av Anna Fredriksson och Jag reser ensam av Tore Renberg. Dessutom vill jag slå ett slag för kortromanerna Drottningen vänder blad av Alan Bennet och Katja Aronssons oskuld av Therese Mellby.

Bästa biografin på länge var Gustavs grabb av Leif GW Persson och årets mest spännande deckare var Helgonet av Carin Gerhardsen. På barnbokstoppen placerar jag Var är lilla My? av Tove Jansson och Do you know Pippi Longstocking? av Astrid Lindgren.

Annars blev det ett par feng shui-böcker, massor med mumin och några bokmärken som fick utrymme här hos Barbabok. Och sist men inte minst - man kan inte skriva om bokåret 2011 utan att nämna Tomas Tranströmer, årets nobelpristagare i litteratur.
Gott nytt år!

2 kommentarer:

Cecilia says sa...

Trevligt med en favoritsammanställning. Gott Nytt År, Sar!

Barbabok sa...

Det är faktiskt kul att gå tillbaka och se vad man läst under året. Flera böcker hade jag redan glömt bort, men en del är som sagt riktiga favoriter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...